fallback

Джори Марино: Глобалната икономика оздравява

Всеки ръководител във всяка компания по света мисли за диверсификация на бордовете, смята главният изпълнителен директор на Heidrick & Struggles

13:01 | 04.11.13 г.

Глобалната икономика оздравява. Имаме по-здрава основа в много региони. Например в Европа, където имахме няколко поредни години на слаби печалби, на 29 октомври стана ясно, че тримесечието е било най-добро от последните пет. Това заяви пред Bloomberg Джори Марино, главен изпълнителен директор на американската консултантска компания Heidrick & Struggles.

“Азия, разбира се, за нас е голям пазар. Ние доминираме на него от дълги години и забелязваме ръст и там. Имаме ръст от 7%, което е страхотно. И не само имаме ръст, но имаме и потвърждение от клиентите и от печалбите ни за годината. Така че общо взето сме добре“, посочи Марино.

По думите му всеки ръководител във всяка компания по света мисли за диверсификация на бордовете. "Реалността е, че тази цел не се постига бързо. Имаме доста агресивни програми в областта на диверсификацията. Активно участваме в Women Corporate Directors, и в ELC – това е американската организация, ориентирана към диверсификация и особено на хора с различен цвят на кожата и включването им в бордове и висшия мениджмънт. Така че има желание, това е сигурно“, посочи главният изпълнителен директор на Heidrick & Struggles.

Джори Марино отбеляза, че 50% от Heidrick & Struggles работи във висшия мениджмънт. „Борд, изпълнителен директор, приемственост. Това е повече или по-малко постоянен бизнес. Ако слезем на 1-2 нива надолу, това е важен сектор и важна част от нашата работа. Що се отнася до борда и главния изпълнителен директор - на годишна база наемането на директори е с ръст от 40%. При главните изпълнителни директори, на този пазар и във Fortune 1000 имаме 45% дял. Така че сегментът е много силен“, отбеляза експертът.

Повече от интервюто на Джори Марино пред Bloomberg може да видите във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:15 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още