fallback

Борсите отвъд Океана успяха да преодолеят загубите

Индексите изпращат успешен октомври, макар в началото на месеца правителството на САЩ да беше блокирано от бюджетна криза

22:22 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател

Основните индекси на фондовите пазари в САЩ успяха да преодолеят загубите, които търпяха в началото на сесията. В първите часове налице беше ръст, подхранен от доклада за производствената активност в САЩ.

По-късно обаче настроенията се промениха и стойността на индексите тръгна надолу, след като вниманието беше привлечено от финансовите отчети на фирмите. Един от най-големите губещи се оказа American International Group (AIG), чиито акции загубиха над 6% от цената си.

Търговията се извършваше на ниво около 48 долара за брой. В същото време обаче First Solar повиши пазарната си капитализация с почти 18%, след като съобщи, че печалбата й за последното тримесечие почти се удвоява. Акциите на компанията надхвърлиха цена от 59 долара за брой.

„Приходите водят пазара, а приходите са добри. Икономическият ръст се забавя, но се движи в правилната посока”, коментира Ричард Сайшел от Philadelphia Trust Co, цитиран от Bloomberg. 

След обнадеждаващите финансови отчети в следобедните часове търговията отново промени посоката си. В крайна сметка и трите основни индекса завършиха седмицата, оцветени в зелено.

S&P500 приключи петъчната сесия с ръст от 0,3% до ниво от 1 761,64 пункта. За цялата седмица индексът записа увеличение на стойността от 0,1 на сто. Dow Jones успя да отбележи ръст в рамките на 0,45% до 15 615,55 пункта. През изминалата седмица индексът повиши стойността си с 0,3 на сто.

Двата индекса приключват на зелено за четвърта поредна седмица, изчисли Market Watch.

Nasdaq се повиши с минималните 0,06% и затвори със стойност от 3 922,04 пункта. През седмицата обаче индексът записва намаление, в рамките на 0,5% и така беше прекъснат ръстът от предишните две седмици.

Борсовите индекси обаче изпращат добър месец. S&P например се повиши с 5%, макар и в началото на месеца работата на правителството да беше блокирана от бюджетна криза. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:27 | 20.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още