fallback

Wall Street мина в отстъпление

Индексите не успяха да се задържат в зеления спектър, въпреки положителните данни за икономиката от днес

22:22 | 31.10.13 г.

С понижения на индексите приключи днешната сесия на Wall Street, макар че за целия месец Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq отбелязаха ръстове от съответно 2,8%, 4,5% и 3,9%, изчисляват от MarketWatch.

В края на днешната сесия Dow Jones се понижи с 0,47% до 15 546 пункта, S&P 500 изтри 0,36% до 1 757 пункта, а Nasdaq отписа 0,27% до 3 920 пункта на фона на по-колебливите корпоративни отчети.

В началото на сесията индексите за кратко излязоха на положителна територия, подкрепени от данните за разширяване на бизнес активността в производствения сектор в региона на Чикаго. Оптимизмът обаче се оказа краткотраен, въпреки че излязоха и положителни данни за подадените през миналата седмица нови молби за обезщетения при безработица. Отчита се спад на заявленията с 10 хил. броя за седмицата до сезонно изгладените 340 хил. молби.

Акциите на Facebook Inc. и Exxon Mobil се наредиха сред поскъпващите в днешната сесия заради по-добрите от очакваното финансови резултати за третото тримесечие. Пазарната оценка на Boeing Co. напредна с 1%, след като компанията обяви, че ще засили производството на самолетите 737.

Акциите на Visa обаче изтриха близо 3 на сто, след като приходите на компанията нараснаха по-бавно от очакваното. Пазарната капитализация на Avon Products Inc. се срина с 24 на сто, след като компанията обяви, че възможни глоби заради разследвания за подкупи ще се отразят неблагоприятно на печалбата.

Опасенията на инвеститорите за евентуално затягане на програмата на Федералния резерв на САЩ за изкупуване на облигации се разсеяха, след като снощи стана ясно, че размерът й се запазва.

“Не очакваме нищо преди март. Данните за заетостта се подобряват, но темповете на това подобрение се забавят, а и качеството на създадените нови работни места определено не е добро”, коментира пред Bloomberg Дейвид Рода от Wells Fargo Private Bank в Маями.

Заради стимулите за икономиката S&P 500 е нараснал с над 160% от дъното, което достигна през 2009 г., изчисляват от информационната агенция.

“След като се постави началото на затягането на паричната политика обаче, пазарните участници ще се обърнат към фундаментите, а те не изглеждат устойчиви”, допълва Андрес Гарсия-Амая, глобален пазарен стратег в във взаимните фондове на JPMorgan Chase & Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:19 | 22.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още