fallback

Индексите в САЩ отбелязват ръстове в началото на сесията*

"Искаме да видим какво е качеството на финансовите резултати и да се уверим, че растежът не е изкуствен", коментира експерт

18:27 | 24.10.13 г.

С повишения на индексите се води търговията в началото на днешната сесия на Wall Street. Dow Jones се покачва с 0,5% до 15 488 пункта,  S&P 500 добави 0,21% до 1 750 пункта, а Nasdaq записва ръст от 0,41% до 3 923 пункта.

Акциите на Ford Motor Co. поскъпват с над 2 на сто, след като финансовите резултати на компанията се оказаха по-добри от очакваното, предава Bloomberg. Пазарната оценка на Citrix Systems Inc. добави над 4 на сто, след като компанията обяви, че смята да изкупи обратно акции за 500 млн. долара.

Акциите на Symantec Corp. поевтиняха с 13 на сто, след като продажбите и печалбата на компанията не оправдаха очакванията на анализаторите.

“Искаме да видим какво е качеството на финансовите резултати и да се уверим, че растежът не е изкуствен”, коментира пред информационната агенция Дейвид Джеюмс, директор проучвания в James Investment Research Inc.

Анализатори очакват печалбите на компаниите в състава на S&P 500 да нараснат средно с 2,5% за това тримесечие, а продажбите им – с 2,2%.

Днес стана ясно, че производствената активност в Китай се е засилила повече от очакваното през този месец, но в САЩ през миналата седмица повече хора са подали молби за помощи при безработица, тъй като администрацията в Калифорния продължава да е блокирана.

Същевременно беше отчетен спад и на потребителското доверие, тъй като повече американци са обезпокоени заради бюджетните спорове.

* Актуално към 18.15 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:53 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още