fallback

Търговията с облигации понижи печалбата на Goldman Sachs с 2%

Въпреки отстъплението американската повиши тримесечния си дивидент до 0,55 долара на акция

16:18 | 17.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Тримесечната печалба на Goldman Sachs отстъпи с 2 на сто, след като ниските обеми на търговия с облигации удари приходите на петата по големи банка в САЩ, съобщава Ройтерс.

Щатската финансова институция отчете печалба от 1,43 млрд. долара, или 2,88 долара на акция, за периода юли-септември. Година по-рано печалбите на дружеството достигнаха 1,46 млрд. долара, или 2,85 долара на акция.

Същевременно от компанията обявиха, че увеличават тримесечния си дивидент до 0,55 долара на ценна книга спрямо досегашните 0,50 долара за брой.

Търговията с бонове с фиксирана доходност бе приглушена в продължение на няколко седмици покрай заседанието на Федералния резерв в средата на септември. Опасенията на пазарните участници бяха свързани с множеството спекулации, че централната банка на САЩ ще започне с ограничаването на стимулите.

"Резултатите за третото тримесечие отразяват периода на забавена клиентска активност", заяви Лойд Бланкфейн, председател и главен изпълнителен директор на банката.

"Когато по-дългосрочните американски бюджетни въпроси бъдат разрешени, може да видим подобрение в бизнеса и нагласите на инвеститорите, което ще спомогне за полагането на основата за по-устойчиво възстановяване", отбеляза още Бланкфейн.

Въпреки спада на печалбите търсенето на листнатите на борсата в Ню Йорк книжа на щатската банка се покачи значително. В предпазарната търговия на Wall Street капитализацията на Goldman Sachs отчита растеж от 2,93%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:56 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още