fallback

Индия иска САЩ да преразгледат визовата си политика

Технологичните компании от страната изразяват безпокойство от визовия режим в момента

11:42 | 14.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Финансовите министри обсъждаха въпроси, касаещи сътруничеството между двете страни

Снимка: Ройтерс

Индия изрази загрижеността на индийските IT компании относно процедурите по издаване на визи за САЩ. Това стана по време на среща между министъра на финансите на страната Паланяпан Чидамбарам с американския му колега Джак Лю вчера.

Лю, който беше начело на американската делегацията на годишното събрание на Индийско-американското икономическо и финансово сътрудничество, е уверил Чидамбарам, че ще работи за разрешаване на въпросите, отнасящи се до индийските IT компании.

„Нашият финансов министър изрази безпокойството ни относно въпроса с визите, който в момента е от голямо значение за IT компаниите, а също така и по въпроси, свързани със Закона за данъка върху чужди сметки (FATCA), който е съвсем вероятно скоро да влезе в сила.“ каза министърът на външните работи, Арвинд Майарам, след срещата. „Министър Лю внимателно изслуша нашите притеснения. Той ни увери, че в рамките на законовата система в САЩ, ще се опита да тушира страховете ни“ добави той. От американската страна, Лю повдигна въпроса за данъчното облагане и правата върху интелектуалната собственост.

„Финансовият министър им обясни, че нашите закони са в съгласие със Световната търговска организация и че решенията на индийското правителство, касаещи някой въпроси като задължителното лицензиране, следват международните тенденции“ каза Майарам.

Вижте подробности от срещата мжеду финансовите министри във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:03 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още