fallback

С. Мерин: Имаме най-зле функциониращия Конгрес в историята

Те са като в детската градина, като всеки обвинява другия в нещо и няма възрастен, който да каже стига, смята шефът на Liquidnet

20:41 | 30.09.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Mисля, че в Конгреса имаме група деца от детската градина, като всеки обвинява другия в нещо и няма възрастен, който да каже: „Стига, направете нещо, вземете решение“, коментира Сет Мерин, главен изпълнителен директор на Liquidnet пред Bloomberg. Бихми искали председателят на Камарата на представителите републиканецът Джон Бейнър да е възрастният в детската градина, но за съжаление той не е. Получава се обратното – те му диктуват какво да прави. Мисля, че имаме най-зле функциониращият Конгрес в историята. Знам, че вероятно всяко поколение мисли по-същия начин, но съм сигурен в думите си.

Пазарната реакция ще е ужасна, това ще е парализа. Имаме идеолози, който са склонни да отстояват своята позиция вместо да направят нещо за страната си. Не очаквам, че може да се предотврати блокирането на работата на правителството заради липсата на одобрено финансиране. 

Обемите спаднаха драматично. Това е нещо, което засяга инвестициите по цял свят. Не знам каква стратегия би предвидила кога на тези хора ще им дойде умът. Мисля, че цялата икономика ще спре, пазарът ще замре. Не знам как може да се извлече изгода от тази ситуация, не бих искал да опитвам в краткосрочен план. Вижте цялото интервю във видеото на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:47 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още