fallback

Wall Street започна седмицата с летящ старт

Хубаво е, че виждаме Dow над 15 хил. пункта и S&P 500 над 200-дневната му средна, но това е на фона на слаби обеми, коментира анализатор

23:23 | 09.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Щатските акции започнаха с летящ старт седмицата, като Dow Jones премина психологическата граница от 15 хил. пункта, подкрепен от добри икономически данни от Китай и въпреки продължаващите притеснения около ситуацията в Сирия, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се повиши с 0,9% до 15 063 пункта, широкият S&P 500 се покачи с 1% до 1 672 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq нарасна с 1,3% до 3 706 пункта.

„Просто достигнахме момента, в който на пазарите им омръзна да се безпокоят“, коментира Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank. По думите му можем да се фокусираме върху Сирия или свиването на стимулите от Фед, но като цяло икономическата обстановка се подобрява.

„Ако бъдат одобрени военни удари срещу Сирия, геополитическото напрежение ще нарасне и финансовите пазари почти сигурно ще бъдат разстроени“, коментира главният икономист на HSBC Стивън Кинг. „Хубаво е, че виждаме Dow над 15 хил. пункта и S&P 500 над 200-дневната му средна, но това е на фона на слаби обеми, като всички изчакват развитие около Сирия”, посочва Алън Валдес от DME Securities. Икономическите новини от деня показаха, че потребителските кредити са нараснали с годишен темп от 4,4% през юли спрямо ръст от 5% за юни, увеличавайки се с 10,4 млрд. долара. Анализатори очакваха повишение от 12,5 млрд. долара. Акциите на Apple се повишиха с 1,6%, след като от FBN Securities повишиха целта за цената на акциите от 575 на 600 долара за брой. Във вторник се очаква технологичният гигант да представи последните версии на iPhone - iPhone 5S и Phone 5C. Книжата на Molex се изстреляха с 32%, след като компанията за електронни конектори и кабелни асемблиращи продукти оповести, че ще бъде придобита от непубличния енергиен и химически конгломерат Koch Industries за около 7,2 млрд. долара. Акциите на Microsoft поскъпнаха с 1,6% след като компанията пусна своята стрийминг услуга Xbox Music безплатно в интернет с надеждаа да привлече повече потртребители.

Книжата на Delta скочиха с 9,4%. Компанията ще се присъедини към индекса S&P 500 след края на сесията във вторник, изместваййки BMC Software, която е в процес на придобиване от Bain Capital. Акциите на Yum Brands се повишиха с 2,7%, въпреки че компанията обяви, че продажбите й в Китай през август са спаднали с 10%, тъй като се очаква възобновяване на ръста през текущото тримесечие. Конкурентът McDonald's се очаква да оповести данни за продажбите си във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:00 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още