fallback

Wall Street отново пое надолу*

Търговията на капиталовите пазари отвъд Океана остава под натиск на фона на евентуалната военна интервенция в Близкия Изток

17:43 | 30.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските капиталови пазари започнаха последната си сесия за август с понижения, след като инвеститорите останаха предпазливи в действията си с оглед на потенциалната намеса в Сирия от страна на съюзническите сили.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average губи 30,33 пункта, или 0,20%, до 14 810,62 пункта. Широкият индикатор S&P 500 се смъква с 2,41 пункта, или 0,15 на сто, до 1 635,76 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite отстъпва с 17,45 пункта, или 0,48%, до 3 602,85 пункта.

По-рано в петък доклад на Бюрото за икономически анализи показа, че потребителските разходи в САЩ са нараснали с по-малък от очакваното темп през юли, добавяйки едва 0,1%. Данните за предходния месец пък бяха коригирани в посока нагоре до 0,6%. Анкетираните по-рано анализатори очакваха ръст на индикатора с 0,3 на сто през последния месец.

Освен това правителствените данни показаха, че основните потребителски цени в САЩ, изключвайки тези на храните и енергийните продукти, са нараснали с 0,1% през юли. Резултатът също остана под очакванията на експертите за скок с 0,2 на сто след покачването с 0,2% през юни.

Междувременно пазарите все още остават под напрежение с оглед на възможността за военен удар спрямо сирийския режим след предполагаемата употреба на химическо оръжие срещу цивилни граждани.

От Белият дом обявиха в четвъртък, че президентът Барак Обама ще вземе решение по въпроса със Сирия въз основа на интересите на САЩ. Щатските власти също така ще продължат консултациите си с Великобритания въпреки официалния отказ на Лондон за участие във военни интервенции.

Акциите на General Electric Со поскъпват с 0,95 на сто след публикуваната в The Wall Street Journal информация, че компанията планира продажбата на звеното си за потребителско кредитиране в САЩ.

Капитализацията на Facebook скача с 1,07%, след като Stifel повиши целевата цена на акциите на социалната мрежа до 40 долара за брой спрямо сегашните 38,01 долара.

В посока надолу се движи търговията с книжата на Verizon Communications, които губят 0,92% след покачването от над 2% в четвъртък. Според публикувана в Bloomberg информация компанията може да сключи споразумение с американския телекомуникационен гигант AT&T.

От другата страна на Атлантическия океан европейските фондови пазари също са оцветени в червено. EURO STOXX 50 губи 1,1%, докато френският CAC 40 е надолу с 1 на сто. В Германия DAX отстъпва с 0,9%, а британският FTSE 100 се понижава с 0,7 на сто.

* Данните са актуални към 17:25 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:05 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още