fallback

Финансови отчети обърнаха посоката на борсовата търговия в САЩ

По-добри от очакваното резултати на търговци на дребно донесоха очаквания за съживяване на вътрешното потребление

23:10 | 20.08.13 г.

По-добрите от очакваното финансови резултати изтриха негативните настроения, които властваха в последните дни на фондовите пазари отвъд Океана. Така инвеститорите забравиха опасенията си от публикуването на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв. Документът ще бъде публично достъпен утре.

„Имаме няколко много добри финансови резултати на търговци на дребно. Те просто показват, че потребителите не са мъртви и нещата се движат в правилната посока”, коментира старши трейдър в NorthCoast Asset Management Франк Ингара, цитиран от Bloomberg.

S&P500 преодоля четирите поредни сесии със спад на стойността си. Индексът приключи търговията с увеличение от 0,4% до стойност от 1 665,42 пункта. Негативните настроения изтри и Nasdaq. Стойността на индексът достигна 3 613,59 пункта в края на деня. Това представлява ръст от 0,7 на сто спрямо нивото на затваряне от понеделник. 

Макар и с минимална промяна от 0,05% Dow Jones приключи на червена територия. Индексът затвори сесията на ниво от 15 002,99 пункта. 

Акциите на Best Buy скочиха с над 10% след като компанията съобщи за продажби, които надхвърлят очакванията. Печалбата за второто тримесечие на най-голямата верига за продажба на битова електроника достигна 266 млн. долара, спрямо 12 млн. долара година по-рано. Ценните книжа на компанията се търгуват при цена от малко над 34 долара за брой.

Сред най-добре представящите се компании, част от S&P 500 днес е и още една компания за търговия на дребно – Urban Outfitters. Компанията добави около 10% към пазарната си капитализация и приключи деня с цена от около 44 долара за акция.

Дори и данни за загуба, но по-ограничена от очакваното, донесе ръст на акциите на J.C Penney със 7 на сто до цена от малко над 14 долара за брой. Продажбите на компанията намаляват с по-бавни темпове от прогнозираното и това донесе до най-рязкото поскъпване на книжата от началото на май насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:59 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още