fallback

Американските борси не намериха единна посока

Повечето водещи индекси са на червена територия заради несигурността на пазарите

23:23 | 12.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските борси приключиха сесията в понеделник с нисък обем и леки загуби, въпреки че технологично доминираният Nasdaq Composite успя да отчете лек ръст от 0,27%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average падна с 5,68 пункта до 15 419,83 пункта. Акциите на компонента Walt Disney Со поведоха губещите компании със спад от 1,2%. Книжата на Caterpillar отчетоха най-силен ръст, нараствайки с 2,1%.

По-широкият индекс S&P 500 загуби 1,95 пункта до 1 689,47 пункта, повлечен надолу от сектора на комуналните услуги и енергията, докато технологичните и телекомуникационните компании отчитат ръст. Nasdaq Composite нарасна  с 9,8 пункта до 3 669,95 пункта, подсилен с ръст от 2,8% ръст на Apple. 

Вутер Стукербум, стратег в Russell Investment, заяви, че пазарите "така или иначе далеч надхвърлят потенциала си", но данните за японския растеж не са помогнали за подобряването на настроенията както в САЩ, така и в Япония.

В Япония Nikkei изгуби 0,7% на фона на ръста на БВП от 2,6 на сто през второто тримесечие. Прогнозите на анализаторите бяха за 3,6% ръст на икономиката.

"В много близкото бъдеще ние очакваме възстановяване на възходящия тренд", каза Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в RW Baird. Той добави, че най-силната подкрепа за пазарите продължава да оказва монетарната политика на Фед.

При другите основни пазари в Азия в понеделник Shanghai Composite и Hang Sengзавършиха с повишения от съответно 2,4% и 2,1 на сто след информацията, че Пекин "тихо предлага финансови стимули" за ключови градове и провинции в подкрепа на местните икономики.

Акциите на BlackBerry скочиха с 10,5% до 10.78 долара за брой, след като компанията заяви, че Бордът на директорите е сформирал специална комисия, която да провети възможните варианти за бъдещето си, като дори не изключва продажбата си. 

Ръст отчетоха и акциите на Apple - с почти 3% до 467,36 долара за акция, след като през уикенда се появи информация, че на 10-и септември компанията ще представи новия си  iPhone

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:15 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още