fallback

Печалбата на Nasdaq намаля заради разходите по сделки

Приходите обаче нарастват именно благодарение на придобиванията и цялостното разширяване на бизнеса

11:47 | 25.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Борсовият оператор Nasdaq OMX Group обяви по-ниска печалба за второто тримесечие основно заради разходи по придобивания, свързани с приключването на две сделки, съобщи Ройтерс.

Нетната печалба е паднала до 88 млн. долара, или 52 цента на акция, от 93 млн. долара, или 53 цента на разводнена акция през периода април-юни 2012 г.

През второто тримесечие на 2013 г. Nasdaq приключи сделката по придобиването на бизнеса на Thomson Reuters за връзки с инвеститорите, връзки с обществеността и мултимедийни услуги на стойност 390 млн. долара. Компанията завърши и сделката по придобиването на платформата за електронна търговия с американски държавни облигации eSpeed от BGC Partners.

Ако се изключат еднократните разходи, свързани със сделките, Nasdaq е спечелила 62 цента на акция. Това е само с цент по-малко от средния очакван резултат от анализатори, анкетирани от Ройтерс.

Приходите са нараснали с 8% до 451 млн. долара, надхвърляйки предвижданията на експертите за увеличаването им до 441,4 млн. долара. От компанията посочиха, че ръстът на приходите е следствие от придобиванията и цялостното разширяване във всички бизнес сегменти, където действа.

Акциите на компанията поскъпват с 0,2% до 32,99 долара за брой в търговията след затварянето на борсите в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още