fallback

Dow Jones затвори на ново рекордно ниво, S&P прекъсна 4-дневна печеливша серия

Отчетите на компаниите движат пазара при относителната липса на значими доклади за макроикономически показатели

23:56 | 23.07.13 г.

Във вяла лятна сесия основните американски индекси не успяха да сформират обща посока, но Dow Jones постигна ново най-високо ниво при затварянето на борсите след шепата оптимистични отчети на компании и въпреки слабия доклад за производството в региона, наблюдаван от подразделението на Федералния резерв на САЩ в Ричмънд, съобщи CNBC.

“През тази седмица сме изцяло съсредоточени върху пазар, който за щастие получава отчетите един по един“, заяви Арт Хоугън, управляващ директор в Lazard Capital Markets. „Налице е обща пазарна тенденция, при която инвеститорите се чувстват добре при акциите засега – поне докато разберем по-добре намеренията на Фед за свиване на стимулите“, добави той.

Dow Jones напредна с 0,14% до 15 567,74 пункта, воден от акциите на United Technologies, поскъпнали с 2,95% до 105,12 долара, след като концернът надхвърли очакванията на анализаторите за печалбата му през второто тримесечие и повиши долния край на годишната си прогноза. През цялата сесия индексът на сините чипове се движеше в тесен диапазон от 60 пункта.

Standard & Poor's 500 отстъпи с 0,19% до 1 692,39 пункта, но в рамките на сесията достигна само на 2 пункта от границата от 1 700 пункта, като сред ключовите му подсектори телекомуникационните компании водеха печелившите, докато производителите на стоки за ежедневна употреба натежаха в най-голяма степен върху представянето му. Индексът прекъсна и 4-дневна серия на печалби.

Акциите на Peabody Energy повишиха стойността си с 5% до 17,14 долара въпреки спада на тримесечната ѝ печалба, породен от по-ниските цени. Резултатът обаче остана над очакванията на анализаторите, а компанията оглави печелившите в индекса за днешната сесия.

Nasdaq Composite изтри 0,59% до 3 579,27 пункта.

Производствената активност в Централния Атлантически регион се е свила през юли, достигайки до -11 пункта от коригираните в посока към понижение 7 пункта през юни при първоначално обявени 8 пункта, сочат данни на подразделението на Фед в Ричмънд. Нулевият показател отделя областите на свиване и разширяване на активността.

Акциите на DuPont понижиха стойността си с 0,09% до 57,12 долара, след като компанията надхвърли минимално очакванията за печалбата ѝ за второто тримесечие, която обаче се свива с 12% на годишна база

Пазарната капитализация на Travelers се сви с 3,8% до 82,21 долара за акция въпреки тримесечните резултати на компанията, надхвърлили предвижданията на експертите.

Акциите на Texas Instruments поскъпнаха с 4% до 38,93 долара, след като производителят на чипове публикува по-добри от очакваните тримесечни резултати и прогноза за настоящото тримесечие.

Пазарната капитализация на Netflix обаче намаля с 4,5% до 250,26 долара за акция, след като компанията обяви по-слаб от очаквания ръст на абонатите си за тримесечието и въпреки по-високата от предвижданата тримесечна печалба.

Акциите на Cisco Systems поевтиняха с 0,6% до 25,56 долара, след като компанията обяви, че ще придобие производителя на софтуер Sourcefire в сделка на стойност близо 2,7 млрд. долара в опит да увеличи предлаганата сигурност на мрежите си. Пазарната капитализация на закупуваната компания скочи с 27,8% до 75,49 долара за акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:53 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още