fallback

Слабият отчет на Coca-Cola поведе американските индекси надолу*

Дори силните данни за строителното доверие, потребителската инфлация и индустриалното производство не успяват да компенсират разочарованието на инвеститорите

18:41 | 16.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси търпят слаби понижения в началото на днешната сесия въпреки по-добрия от очаквания доклад за доверието сред строителите на жилища, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,1% до 15 469,48 пункта, воден от акциите на Coca-Cola, които поевтиняват с 2,4% до 40,04 долара, след като най-голямата компания за производство на безалкохолни напитки в света не оправда очакванията на анализаторите за приходите си през второто тримесечие, а печалбата ѝ на акция остана под предварителните прогнози заради еднократни ефекти.

Standard & Poor's 500 губи 0,17% до 1 679,68 пункта, като сред ключовите му подсектори компаниите за производство на стоки за широка употреба са на червена територия, докато телекомуникационните печелят позиции. Nasdaq Composite се понижава с 0,08% до 3 604,67 пункта.

Доверието на строителите на жилища е скочило през юли до най-високото си ниво от януари 2006 г., става ясно от данни на американската Национална асоциация на строителите на жилища. Индексът на асоциацията и Wells Fargoе нараснал до 57 пункта от коригираните в посока на понижение 51 пункта през юни при първоначално обявени 52 пункта през миналия месец.

Акциите на повечето строителни компании повишиха стойността си след публикуването на съобщението, като пазарната капитализация на Beazer нараства с 2,6% до 18,92 долара за акция, а тази на KB Home се разширява с 2,85% до 19,51 долара за акция.

Потребителската инфлация през юни се е ускорила до 0,5% на месечна база благодарение на ръста на цените на бензина, съобщиха от американското Бюро за трудова статистика. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха ускоряването и само до 0,3%. Ако обаче бъдат изключени силно волатилните цени на хранителните стоки и енергоносителите, потребителската инфлация остава без промяна на ниво от 0,2%.

Индустриалното производство е нараснало с 0,3% през юни на месечна база, сочат данни на Федералния резерв на САЩ. Предварителните предвиждания на анализаторите бяха за ръст от 0,2%.

Акциите на Goldman Sachs губят 1,5% от стойността си до 160,54 долара въпреки отличния тримесечен отчет с печалба от 3,70 долара на акция при 2,82 долара година по-рано и приходи доста над очакваните.

Пазарната капитализация на Johnson & Johnson нараства с минималните 0,08% до 90,47 долара за акция, след като резултатите за второто тримесечие надхвърлиха предвижданията благодарение на силните продажби на лекарства с рецепта и медицински уреди, а компанията повиши годишната си прогноза за печалба.

*Актуално към 17,55 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:56 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още