fallback

Американските индекси получават подкрепа от ... слабия растеж*

Ниският ръст на БВП показва, че има разминаване между онова, което следи Фед, и онова, което преживява бизнесът

18:23 | 26.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси отчитат умерени повишения в началото на днешната сесия, удължавайки печалбите си от предишната, след като по-слабите от очакваните окончателни резултати за икономическия растеж в САЩ през първото тримесечие разсеяха опасенията, че централната банка на страната ще ограничи стимулиращите си мерки в близко бъдеще, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,72% до 14 865,90 пункта, воден от акциите на Boeing, прибавящи 2,2% към стойността си до 100,81 долара, и тези на Microsoft, поскъпващи с 1,7% до 34,23 долара.

Standard & Poor's 500 печели 0,66% до 1 598,48 пункта, като всичките му ключови подиндекси са на положителна територия начело с компаниите от здравеопазването и индустрията. Nasdaq Composite се повишава с 0,69% до 3 370,97 пункта.

Брутният вътрешен продукт на САЩ е нараснал с 1,8% на годишна основа през първото тримесечие, сочи окончателната оценка на американското министерство на търговията, след като междинната бе показала ръст от 2,4%. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха междинната оценка да остане без промяна.

„Ръст от 1,8% на БВП е особено тревожен. Ако това е най-доброто, което можем да направим дори при увеличаване на приходите и агресивните програми за вливане на ликвидност, значи домашната икономика е още по-крехка, отколкото сме смятали досега“, заяви Тод Шьонбъргър, управляващ партньор в LandColt Capital.

„Очевидно е разминаването между онова, което следи Фед, и онова, което изпитва бизнесът. Най-интересното е, че Уолстрийт ще види в това добра новина, тъй като акциите най-вероятно ще поемат нагоре заради надеждите за удължаване на периода за покупки на облигации“, добави той.

Акциите на General Mills поевтиняват с 0,4% до 48,14 долара, след като компанията обяви тримесечна печалба, оправдала очакванията на анализаторите, но годишната ѝ прогноза остана по-ниска от предвижданията.

Пазарната капитализация на Monsanto се свива с 1,65% до 99,73 долара за акция, след като най-голямата компания за генномодифицирани семена в света обяви спад на тримесечната печалба въпреки по-високите продажби.

Акциите на Monster Beverage прибавят 0,8% към стойността си до 57,67 долара въпреки завеждането на второ дело за причиняване на смърт срещу компанията, след като 19-годишно момче почина от сърдечна недостатъчност след употреба на енергийната напитка нейно производство.

* Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:54 | 26.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още