fallback

Valeant потвърди - предлага 8,7 млрд. долара за покупката на Bausch&Lomb

Канадската компания се готви за глобална експанзия на пазара за контактни лещи и продуктите за тяхната поддръжка

21:02 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Valeant Pharmaceuticals потвърди слуховете, че се готви за покупката на производителя на контактни лещи Bausch&Lomb. Канадската компания е предложила 8,7 млрд. долара, съобщи Reuters. Сделката има потенциала да превърне Valeant в глобален лидер на пазара за производство на контактни лещи, продукти за тяхната поддръжка и за инструменти и апаратура за офтамологичната хирургия. 

С покупката канадската компания ще влезе в конкуренция с фармацевтичните гиганти от рода на Novartis, Allergan или Johnson&Johnson. В много от сегментите обаче Bausch&Lomb има предимство пред тези утвърдени марки, отбелязва от своя страна монреалското издание The Gazette.

Bausch&Lomb в момента е притежание на инвестиционна група с лидер Warburg Pincus. Очакванията са, че 4,5 млрд. долара от сделката ще бъдат изплатени на групата. Останалите средства ще отидат за покриване на задълженията на Bausch&Lomb.

За да финансират сделката си, от Valeant ще изтеглят заем на стойност между 1,5 и 2 млрд. долара. Избраната институция, която ще финансира проекта, е Goldman Sachs.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:22 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още