fallback

Речта на Бернанке завари индексите на зелена територия *

Пазарите са в очакване и на данните на Националната асоциация на брокерите на имоти

18:24 | 22.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В деня на изслушването на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке в Конгреса на САЩ щатските фондови борси стартираха сесията си на зелена територия. Широкият индекс S&P 500 постигна повишение с 14,51 пункта, или 0,87%, до 1683.Технологичният Nasdaq се покачи с 24,50 пункта, или 0,1%, до 3526 пункта, докато индексът на сините чипове Dow Jones скочи с 129,67 пункта, или 0,84%, до 15 517 пункта, предаде CNN.

Всички погледи днес са насочени към председателя на Фед Бен Бернанке, който обсъжда пред Конгреса перспективите за икономиката на САЩ.

Инвеститорите са настроени колебливо заради разнопосочните сигнали от служителите на Фед, опитайки се да преценят дали американската централна банка се готви да забави темпото на програмата си за изкупуване на облигационни бонове. Въпреки това Дейвид Лутц – главен трейдър в Stifel Nicolaus, казва, че инвеститорите не очакват Бернанке да даде сигнал за значителна промяна в политиката.

Пазарите са в очакване и на данните на Националната асоциация на брокерите на неджижими имоти, която ще отчете увеличението в продажбите на съществуващи домове през април по-късно през деня.

Мебелната компания Lowe's отчита ръст в тримесечните продажби и печалби, което повиши акциите ѝ с 0,72 цента, или 1,70%, до 43,17 долара. Резултатите идват ден след като големия съперник в търговията на дребно Home Depot обяви по-силен от очаквания ръст за първите три месеца на 2013 г.

Акциите на 6-ия по продажби търговец на дребно в САЩ Target пропаднаха с 2,70 долара, или 3,79%, до 68,56 за брой, след като търговската верига отчете по-лоши от очакваното приходи за тримесечието.

Друга голяма щатска търговска верига – Staples, отчита спад в тримесечните продажби, което обаче не се отрази на акциите ѝ в началото на сесията, като те отчетоха ръст с 0,28 цента, или 1,90%, до 15,03 долара.

Междувременно азиатските пазари приключиха със смесени резултати. Водещият китайски индекс Shanghai Composite се потопи с 0,1%, а хонгконгският Hang Seng спадна с близо 0,5%.

Японският индекс Nikkei се покачи с 1,6%, след като централна банка на островната страна обеща да запази своята амбициозна програма за количествени улеснения, като потвърди, че икономическите условия в страната се подобряват.

*Данните са актуални към 17:35 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още