fallback

Индексите на Wall Street със слаби повишения в началото на сесията*

Акциите на Google за първи път прехвърлиха границата от 900 долара в началото на годишната конференция Google I/O

18:46 | 15.05.13 г.

Индексите на Wall Street отбелязват минимални повишения в началото на днешната сесия, след като вчера отново достигнаха рекордни стойности, предаде Bloomberg.

Приблизително два часа след началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,17% до 15 241 пункта, S&P 500 отбелязва ръст от 0,22% до 1 654 пункта, а Nasdaq добавя 0,27% до 3 472 пункта.

Пазарната оценка на Deere & Co. се понижи с над 4 на сто, след като най-големият производител на селскостопанска техника и оборудване занижи прогнозата си за продажбите през годината.

Акциите на ExOne Co. поевтиняха с над 7 на сто заради обявената загуба през първото тримесечие, но на Macy’s Inc. поскъпнаха с малко над процент, след като компанията обяви по-висока от очакваното печалба и разшири програмата си за обратно изкупуване на акции.

Акциите на Google за първи път прехвърлиха границата от 900 долара в днешната сесия в началото на годишната конференция Google I/O. От началото на годината акциите на компанията са добавили 30 на сто, до голяма степен заради засиленото доверие на пазара, а и инвеститорите очакват много новини и продукти.

“Би било изненадващо, ако има значително отдръпване точно в този момент”, коментира пред информационната агенция Оливър Пърш от GMG Defensive Beta Fund. “Перспективите пред глобалната икономика подкрепят очакването, че ще има още стимули, особено на фона на по-ниската инфлация”, допълва той.

Инвеститорите все още преценяват как да оценят данните за производството в САЩ. Индустриалното производство през април се е понижило с 0,5 на сто на месечна база, а данните за март са ревизирани надолу до 0,3% от първоначално обявения ръст от 0,4 на сто, съобщи Федералният резерв.

Същевременно индексът на икономическата активност на Фед в Ню Йорк сочи, че през миналия месец активността в региона е забавила значително темповете си на спад, но още е далеч от признаците за растеж.

* Актуално към 18.15 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:33 | 27.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още