fallback

Wall Street приключи сесията на зелена територия

S&P 500 нарасна с 0,47% до 1563 пункта като най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представиха енергийните и технологичните компании

23:46 | 22.04.13 г.

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси се повишиха в понеделник след силен ръст на технологичните компании и компаниите за суровини, съобщава MarketWatch.

S&P 500 нарасна с 0,47% до 1563 пункта като най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представиха енергийните и технологичните компании, а най-слабо компаниите за комунални услуги.

Акциите на Netflix Inc. скочиха с над 19% след затварянето на борсата заради резултатите за първото тримесечие на годината.

Applе приключи сесията с ръст на акциите от над 2%. Отчетът за първото тримесечие на компанията ще бъде представен утре.

„Зависи, какво е решението на Applе“, казва Марк Чайкин, изпълнителен директор на Chaikin Analytics LLC. „Тим Кук (изпълнителният директор на Applе) може да ни изненада като обяви обратно изкупуване на акции и увеличи дивидентите“, допълва анализаторът.

След волатилна сесия Dow Jones Industrial Average спечели 0,14% до 14567 пункта. Акциите на Microsoft Corp. се повишиха с над 3,5%, след като компанията обяви, че ValueAct Capital е купила акции на софтуерния гигант за 2 млрд. долара.

Акциите на General Electric Co. поевтиняха с над 1,5%, след като J.P. Morgan & Chase понижи прогнозата си за компанията в светлината на резултатите й, публикувани в петък.

Акциите на Caterpillar Inc. нараснаха с близо 3%, след като най-големият производител на тежки машини в света обяви, че ще предприеме обратно изкупуване на акции за първи път от години. Компанията обяви разочароващи резултати за първото тримесечие на годината и понижи прогнозата си за 2013 г.

Nasdaq Composite спечели 0,86% до 3234 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 11.09.22 г.
fallback