fallback

IBM тежи върху представянето на Dow Jones в началото на сесията*

Компаниите се мъчат по най-важния показател, приходите, а това е показателно за ръст под тренда на световната икономика

18:12 | 19.04.13 г. 2

Основните американски индекси не успяват да сформират обща посока в началото на днешната сесия, след като инвеститорите отразиха впечатленията си от отчетите на компаниите, съобщи CNBC.

Пазарите бяха разстроени от новината, че заподозрените в бомбените атентати по време на бостънския маратон са влезли в престрелка с полицейски части в предградие на Бостън в ранните часове на деня.

Dow Jones продължава да трупа загуби в трета поредна сесия, понижавайки се с 0,34% до 14 487,34 пункта. В индекса на сините чипове натежават акциите на IBM, които потъват със 7,2% до 192,22 долара, след като резултатите на компанията за първото тримесечие и годишната ѝ прогноза останаха под очакванията на анализаторите, както и тези на Hewlett-Packard, поевтиняващи с 2,6% до 19,69 долара. 

Пазарната капитализация на Microsoft обаче нараства с 3,8% до 29,88 долара за акция, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли предварителните прогнози, а тази на Boeing се разширява с 0,9% до 86,90 долара за акция.

Индексът Standard & Poor's 500 напредва с 0,36% до 1 547,22 пункта, като от подсекторите му най-добре се представят компаниите за хранителни стоки, докато технологичните водят отстъпващите. Nasdaq Composite печели 0,7% до 3 188,60 пункта.

„Бих спорил, че печалбите се очертават по-добри от очакваните. Под повърхността има нещо, което не е съвсем здраво. Компаниите се мъчат по най-важния показател, приходите. Това е показателно за ръст под тренда на световната икономика“, заяви Бил Стоун, главен инвестиционен стратег в PNC Wealth Management.

Акциите на General Electric губят 4% от стойността си до 21,76 долара, след като резултатите от европейските операции на компанията затъмниха оптимизма, предизвикан от по-високите от очакваните тримесечна печалба и приходи.

Пазарната капитализация на McDonald's се свива с 1,9% до 100 долара за акция, след като тримесечната печалба на компанията остана под очакванията на анализаторите, а сравнимите продажби в световен мащаб намаляха с 1% през първото тримесечие.

Акциите на Google поскъпват с 2,4% до 784,31 долара, след като компанията надхвърли прогнозите за тримесечна печалба с лекота, макар приходите да останаха малко под тях.

Пазарната капитализация на Vertex Pharmaceuticals се изстреля с близо 60% до 84,20 долара за акция, след като производителят на лекарства съобщи за успешни тестове на свое експериментално лекарство.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:46 | 22.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още