fallback

Goldman Sachs би прогнозите с отчета си за тримесечието

Силно представяне е постигнало звеното за инвестиционно банкиране, което има 36% ръст на приходите

15:46 | 16.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs е постигнала печалба от 2,2 млрд. долара, или 4,29 долара на акция, за първото тримесечие на 2013 година. Това е увеличение с около 9% спрямо постигнатия преди година резултат.

При това печалбата е доста над предварителните очаквания на анализаторите, които бяха за 3,89 долара на акция.

За периода е отчетен минимален ръст на приходите на годишна база до 10,1 млрд. долара, показва отчетът, цитиран от Wall Street Journal. Тук резултатът също надвишава значително прогнозите, които бяха за 8,35 млрд. долара.

Едно от най-мощните звена на банковия гигант – това за търговия с облигации, валути и суровини, е постигнало приходи от 3,2 млрд. долара, което е спад от 7% на годишна база.

При поделението за инвестиционно банкиране представянето е било доста по-силно, като е отчетен ръст на приходите с 36% до 1,6 млрд. долара. Звеното за инвестиции в акции е донесло с 15% по-малко приходи в сравнение с предходната година – 1,9 млрд. долара.

Банката е заделила 43% от печалбата си за възнаграждения и бонуси през първото тримесечие на годината.

Непосредствено след публикуването на отчета акциите на Goldman Sachs поскъпнаха с 2 на сто, но постепенно ръстът се ограничи до 0,64 на сто и 147,40 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:44 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още