fallback

Индексите на Wall Street устремено вървят нагоре

Очаква се през следващите дни инвеститорите да се повлияят повече от корпоративните отчети

23:18 | 11.04.13 г. 4

Акциите на Wall Street продължиха ралито, а Dow Jones Industrial Average и S&P 500 достигнаха до нови върхове, след като днес бяха публикувани значително по-благоприятни от очакваното данни за пазара на труда в САЩ.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,42% до 14 865 пункта, S&P 500 добави 0,33% до 1 593 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 0,08% до 3 300 пункта.

Днес американското трудово министерство съобщи, че през миналата седмица са били подадени 346 хил. молби за помощи при безработица, което е с 42 хил. заявления по-малко спрямо предходната седмица. Все още не е ясно обаче доколко празниците са повлияли на данните.

Същевременно Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви в бюлетина си, че ще наблюдава внимателно данните за инфлацията и ще следи за знаци дали тя не се забавя повече от очакваното. Още миналата седмица председателят на банката Марио Драги предупреди, че се проучват “разнообразни инструменти” в подкрепа на възстановяването.

Очаква се в следващите дни инвеститорите да се повлияят не толкова от макроикономическите данни, колкото от корпоративните отчети.

JPMorgan Chase & Co. и Wells Fargo & Co. са сред компаниите, които утре ще публикуват отчетите си. Анализатори, анкетирани от Bloomberg, прогнозират, че компаниите в състава на S&P 500 ще регистрират спад на печалбата от 1,8% през тримесечието, което ако се реализира, ще е първото понижение от 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:35 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още