fallback

Окуражаващите данни от Китай и Европа подкрепят американските борси*

С ръст на печалбата и приходи под очакваните Alcoa постави началото на сезона на отчетите

18:06 | 09.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси отчитат минимални положителни отклонения в началото на сесията, докато инвеститорите претеглят оптимистичните новини от Китай и Европа срещу очакванията за скромен ръст на печалбите през предстоящия сезон на отчетите, съобщава CNBC.

Акциите на Herbalife обаче бяха временно спрени от търговия заради информацията на американския вестник New York Times, че KPMG се е отказала да извършва одитите на компанията.

Индексът на сините чипове Dow Jones се люшка между печалба и загуба, напредвайки с 0,07% до 14 624,35 пункта, като акциите на Coca-Cola, поевтиняващи с 0,7% до 40,59 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето му.

По-широкият индекс Standard & Poor's 500 нараства с 0,09% до 1 564,41 пункта, като повечето от подсекторите му отчитат повишения, водени от компаниите за производство на материали и действащите в областта на здравните грижи.

Пазарната капитализация на JCPenney обаче се свива с 11,25% до 14,09 долара за акция, след като компанията обяви, че нейният бивш главен изпълнителен директор Майрън Улман ще се завърне като ръководител на продажбите на дребно на мястото на уволнения от борда на директорите Рон Джонсън.

Nasdaq Composite прибавя 0,13% до 3 226,33 пункта.

Инфлацията в Китай се е забавила до 2,1% през март от 3,2% през февруари, стана ясно днес, като дефлацията при цените на производителите се задълбочава.

Промишленото производство във Великобритания е нараснало над очакванията през февруари, понижавайки риска от ново изпадане на икономиката на страната в рецесия.

Германският външнотърговски баланс се е разширил до 17,1 млрд. евро през февруари спрямо 13,6 млрд. евро през януари, но при свиване както на износа, така и на вноса.

Запасите на търговците на едро в САЩ са намалели през февруари с 0,3% до сезонно изгладените 501,36 млрд. долара, сочат данни на американското министерство на търговията. Това е най-големият спад от септември 2011 г. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха запасите да нараснат с 0,5% след ръста от 1,2% през януари.

От американската Национална федерация на независимия бизнес пък съобщиха, че през март бизнес доверието отново се е понижило, като изчисляваният от тях индекс е паднал с 1,3 пункта до 89,5 пункта въпреки очакванията за ръст.

Акциите на Alcoa губят 0,8% от стойността си до 8,32 долара, след като компанията за добив и преработка на алуминий обяви ръст на печалбата си за първото тримесечие, но приходите и останаха малко под очакванията на анализаторите. Главният изпълнителен директор на компанията Клаус Клайнфелд обаче заяви, че остава „относително оптимистично“ настроен, че 2013 г. ще бъде по-добра от миналата, и продължава да предвижда ръст от 7% в търсенето на алуминий в световен мащаб.

Пазарната капитализация на Walt Disney намалява с 0,2% до 58,68 долара за акция, след като източници на CNBC съобщиха, че компанията е готова да съкрати 150 човека от филмовото си студио до края на седмицата.

*Актуално към 17,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още