fallback

Марк Мобиус: Това е едва началото на невиждан бичи пазар

Наблюдаваме тенденция на „пробуждане“ сред инвеститорите, че акциите са единственият начин за постигане на истинска възвращаемост

22:09 | 05.04.13 г. 11
Автор - снимка
Създател

Марк Мобиус, изпълнителen директор на Templeton Emerging Markets Group. Снимка: Ройтерс

„Не можете да избягате от инерцията“ и това е основната причина, поради която инвеститорите държат облигации и кеш вместо акции, коментира изпълнителният директор на Templeton Emerging Markets Group в интервю за CNBC.

Неотдавна, докато преглеждал своя собствен инвестиционен портфейл, (за който той никога нямал достатъчно време, тъй като бил зает да управлява чужди пари,) Мобиус осъзнал - „Една трета от активите ми са в кеш. Какво си мисля, че правя?“ Като много други инвеститори той си задал този въпрос и заключил: „Време е да купя повече акции.“

„Това е инерцията, за която говорим, но аз мисля, че нещата са на път да се променят“, коментира инвеститорът, допълвайки че тогава се обадил на своя банкер и му поръчал да купи още акции, „защото е лудост човек да държи толкова много кеш“.

Мобиус изтъква, че това, което е преживял със своето собствено портфолио е показателно за една по-широка тенденция на „пробуждане“ сред инвеститорите, че акциите са единственият начин, по който те могат да получат истинска възвращаемост за парите си.

„Отнема време“, допълва Мобиус. „Инвеститорите не са много пъргави. След като веднъж се усетят обаче, ще станем свидетели на невиждан бичи пазар. Всъщност вече наблюдаваме един много сериозен бичи пазар в САЩ. Това според мен е само началото“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:29 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още