fallback

Оживление на Wall Street след три поредни сесии със спад*

Пазарите очакват края на заседанието на Федералния резерв и изявленията на Бернанке

17:44 | 20.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

След три поредни сесии със спад борсите отвъд Океана започнаха новия ден с ръст. Вниманието в момента е насочено към заседанието на Федералния резерв и изявлението на председателя Бен Бернанке след това, съобщава Reuters.

Прогнозите са, че институцията ще запази стимулите и по-специално програмата си за изкупуване на ценни книжа, чиято стойност е 85 млрд. долара месечно, въпреки подобряващите се данни за американската икономика. Внезапната криза в еврозоната и Кипър обаче ще напомнят на Федералния резерв за рисковете в глобален аспект.

Индустриалният индекс Dow Jones записва ръст от 0,53% или 77 пункта до ниво от 14.532 пункта. С малко над половин процент е увеличението и за Standard&Poor`s 500. Стойността му в сутрешната сесия достигна до ниво от 1 557 пункта. Nasdaq Composite записва ръст от 0,61% до ниво от 3 248 пункта.

Най-голямо влияние върху стойността на Dow Jones оказва търговията на Hewlett-Packard. Акциите на компанията записват ръст от 1,34% до цена от 23,42 долара. American Express добави 1,2% към пазарната си капитализация. Цената на акция достига 65,93 долара за брой в сутрешната търговия.

В същото време обаче FedEx свали 4,3% от цената на акциите си след като съобщи за намаление от 31% на печалбата си за тримесечието заради лошото представяне на звеното си, занимаващо се с пренасяне на пратки по въздуха. Търговията с ценните книжа на най-голямата карго авиокомпания се извършва на ниво около 101 долара за брой.  *Информацията е актуална към 17:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още