fallback

Влошеното потребителско доверие в САЩ пресече позитивната серия на Wall Street

Пазарът в момента е в позиция на обмисляне и изчакване дали да продължи да отстъпва, или да премине на следващ етап, според експерт

22:22 | 15.03.13 г. 4

С понижения приключиха индексите на Wall Street в днешната сесия, но въпреки това Dow Jones регистрира седмично повишение за четвърта поредна седмица, този път от 0,8 на сто, съобщи MarketWatch.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,17% до 14 514 пункта, S&P 500 отстъпи с 0,14% до 1 561 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 0,3% до 3 249 пункта.

“Пазарът в момента е в позиция на обмисляне и изчакване дали да продължи да отстъпва, или да премине на следващ етап. Такива движения са здравословни”, коментира пред Bloomberg Куинси Кросби, пазарен стратег от Prudential Financial Inc.

Днес инвеститорите пренебрегнаха по-добрите данни за индустриалното производство в САЩ и отразиха влошената статистика за потребителското доверие в страната.

Предварителните данни на Thomson Reuters/University of Michigan сочат, че индексът на потребителското доверие се е понижил до 71,8 пункта през март от 77,6 пункта през февруари, докато икономисти очакваха той да нарасне до 78 пункта.

Настроенията на американците се влошават заради новите данъци, въпреки че донякъде напрежението около въвеждането им беше смекчено заради подобряването на пазара на труда, както и ръста на съвкупното богатство на домакинствата, който се отчита в последните месеци.

Същевременно статистиката на Федералния резерв сочи, че индустриалното производство в САЩ е нараснало повече от очакваното през февруари – с 0,7%.

От отделен доклад стана ясно, че производственият сектор в региона на Ню Йорк също се е разширил повече от очакваното през март, като е отбелязал втори пореден месец на ръст.

Акциите на банките поскъпнаха най-много в състава на S&P 500. Wells Fargo & Co. увеличи пазарната си капитализация с 3,1%, Bank of America – с 4,4%, а Morgan Stanley – с 3,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:16 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още