fallback

Зелената вълна на Wall Street продължава

Инвеститорите имат толкова много кеш и сега, когато осъзнаха, че светът няма да свърши, се опитват да наваксат, коментира анализатор

18:57 | 13.03.13 г. 1

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси стартираха сесията в сряда със слаб ръст, след като през последните 7 сесии  Dow Jones Industrial Average се изкачи до рекордни нива, съобщава MarketWatch.

Ако сега пазарът тръгне надолу, повечето инвеститори ще приемат това като възможност за купуване, коментира Джо Кусик, вицепрезидент на OptionsXpress.

*Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,11% до 14466 пункта.

Във вторник Dow се възстанови от акумулирани по-рано през сесията загуби и приключи 8-ма поредна сесия с печалби, достигайки нови исторически нива. Индексът се радва на най-дългата зелена вълна от 2 години.

„Инвеститорите имат толкова много кеш и сега, когато осъзнаха, че светът няма да свърши, се опитват да наваксат“, казва Рон Флорънс, инвестиционен директор на Wells Fargo Private Bank

От началото на годината S&P 500 е нараснал с близо 9%. В сряда индексът стартира сесията с ръст от 0,15% до 1555 пункта. Най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представят телекомуникационните компании и компаниите за комунални услуги.

Nasdaq Composite се повиши с 0,12% до 3246 пункта.

Данни на щатското министерство на търговията разкриха, че продажбите на дребно в страната са нараснали с 1,1% - най-силният ръст за последните 5 месеца. Резултатът надхвърля очакванията на анализаторите.

„Данните са много добри, а потреблението се оказва учудващо устойчиво на фона на политическите проблеми във Вашингтон и по-високите данъци“, коментира Флорънс.

*Актуално към 18:50!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:59 | 27.08.22 г.
fallback