fallback

С минимални изменения на индексите тръгна търговията на Wall Street*

Ралито на пазарите идва основно от оптимизма покрай корпоративните отчети, но днес се прокраднаха и нотки на разочарование

18:18 | 29.01.13 г.

С минимални изменения на индексите започна днешната сесия на Wall Street. Малко повече от час след началото на търговията Dow Jones се повишава с 0,18% до 13 907 пункта, S&P 500 добавя 0,01% до 1 500 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 0,52% до 3 138 пункта.

В последно време акциите отчитат сериозни ръстове, а S&P 500 отбеляза повишения осем поредни сесии, като разшири покачването през месеца до 5,1%. Индексът се колебае около 1 500 пункта, което предполага, че има подкрепа за регистрираните петгодишни върхове, отбелязва Ройтерс.

“Подобни движения в рамките на един месец са необичайни и поддържането на темпото ще зависи от конкретни новини както за финансовите резултати на компаниите, така и за състоянието на икономиката”, коментира пред информационната агенция Питър Туз, президент на Chase Investment Counsel.

По данни на Thomson Reuters от 150-те компании от състава на S&P 500, които са обявили финансовите си резултати досега, 67% са подобрили предварителните оценки, което е повече в сравнение с предходните тримесечия и над средното ниво от 1994 г. насам.

Ралито на пазарите идва основно от оптимизма покрай корпоративните отчети, но днес се прокраднаха и нотки на разочарование.

Отстъпление на инвеститорите предизвикаха и данните за потребителското доверие в САЩ през януари. Резултатите от проучването на Conference Board показаха, че доверието сред потребителите е спаднало да най-ниско ниво от повече от година през този месец заради мрачните перспективи пред икономиката и личните финанси на американците.

В допълнение инвеститорите се разочароваха от месечния ръст на цените на жилищата през ноември (0,6%), въпреки че годишният е най-висок от 2006 г., когато тръгна кризата на пазара.

Nasdaq пък е подложен на натиск заради разочароващите перспективи пред технологичния сектор.

* Актуално към 17.40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:08 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още