fallback

Резултатите на Intel разколебаха Wall Street

Новината за ускоряването на растежа в Китай за първи път от две години насам също не успя да насърчи инвеститорите

18:20 | 18.01.13 г.

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Позитивните резултатите на General Electric Co. донякъде неутрализираха разочарованието от публикуваните от Intel Corp данни за четвъртото тримесечие. Това обаче не се оказа достатъчно и щатските индекси се задържаха на червена територия, съобщава MarketWatch. 

Новината за ускоряването на растежа в Китай за първи път от две години насам също не успя да насърчи инвеститорите.

Акциите на General Electric поскъпнаха с над 2%, след като печалбата на конгломерата се оказа по-висока от очакваната. Morgan Stanley спечели над 5% по същата причина.

Intel изгуби над 6% ден, след като производителят на чипове обяви, че очаква трето поредно тримесечие на спад на продажбите поради глобалния преход към мобилни устройства.

Intel заяви, че през тази година планира инвестиции за 13 млрд. долара – повече от очакваното.

„Днес сме свидетели на разпродажба на акциите на Intel заради обявените от компанията инвестиционни разходи“, казва Арт Хоган, пазарен стратег на Lazard Capital Markets.

Също днес стана ясно, че през четвъртото тримесечие китайската икономика е нараснала със 7,9% на годишна база и това изненада приятно анализаторите. 

Dow Jones Industrial Average изгуби 0,06% до 13587 пункта, след като затвори в четвъртък на най-високото си ниво от края на 2007 г.

S&P 500 се раздели с 0,19% до 1478 пункта, докато Nasdaq Composite се понижи с 0,37% до 3124 пункта.

Също днес University of Michigan-Thomson Reuters съобщи, че по предварителни данни потребителското доверие в страната през януари се е свило до 71,3 пункта от 72,9 пункта през декември.

Актуално към 18:00

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:41 | 04.09.22 г.
fallback