fallback

Wall Street тръгна слабо в петъчната сесия*

Пазарните участници остават фокусирани върху корпоративните отчети

17:25 | 11.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор

С минимални изменения на индексите тръгна днешната сесия на Wall Street. В началото на търговията Dow Jones се понижава с 0,12% до 13 455 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,17% до 1 470 пункта, а Nasdaq се повишава с минималните 0,03% до 3 123 пункта.

Акциите на Best Buy Co. поскъпнаха с почти 9 на сто, след ко стана ясно, че продажбите на веригата за потребителска електроника са се стабилизирали по време на празниците.

Книжата на Ford Motor добавиха 1,2%, след като компанията обяви, че планира да наеме 2 200 нови служители през настоящата година заради добрите продажби и силното търсене.

Акциите на Wells Fargo обаче регистрираха спад от над 2 на сто, въпреки че банката обяви днес, че е постигнала по-висока от очакваното печалба през последните три месеца на миналата година.

Заради данните за инфлацията в Китай, които показаха, че потребителските цени са нараснали с 2,5% през декември на годишна база, се засилиха спекулациите, че управляващите в Пекин ще отслабят стимулите за икономиката.

“Добрата новина е, че Китай върви по пътя на възстановяването. Лошата новина е, че вероятно инфлацията там расте”, коментира пред Bloomberg Брус МакКейн, главен инвестиционен стратег в KeyCorp.

“Що се отнася до САЩ, пазарните участници ще са фокусирани върху отчетите. Годината не беше най-добрата, но има потенциал за подобрение”, допълни той.

* Актуално към 16.50 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 22.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още