fallback

Повишения на Wall Street при нисък обем на търговия

Инвеститорите са предпазливи преди многото корпоративни отчети идната седмица

23:33 | 10.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции увеличиха печалбите в последния час от сесията и приключиха близо до върховете за деня, но при нисък обем заради предпазливостта преди многото корпоративни отчети, очаквани идната седмица, предава CNBC.

Индексът на 30-те представителни американски компании Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,6% до 13 471 пункта. Индексът на големите фирми S&P 500 нарасна с 0,8% до 1 472 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite се покачи с 0,5% до 3 122 пункта.

„Важното бе, че започваме да виждаме насочване на капитал към финансовите акции, което е знак за начало на истински „бичи” пазар”, заяви Гордън Чарлъп, управляващ директор в Rosenblatt Securities.

„Всички чакат отчетите на компаниите, обемите са ниски и ще останата такива”, коментира Джо Салуци, мениджър в Themis Trading.

Акциите започнаха позитивно сесията след силните данни за китайския износ и оптимистичния коментар на президента на Европейската централна банка Марио Драги.

Акциите на Herbalife се понижиха с 1,8% до 39,24 долара за брой след движения в широкия диапазон 38,03-42,99 на фона на продължаващите вербални схватка относно маркетинговите й практики. Икономическите новини от деня показаха, че първоначалните молби за помощи за безработни в САЩ през миналата седмица са нараснали с 4 000 до сезонно изгладените 371 000 при очакванията за спад до 361 000 молби. Запасите на търговците на едро пък са се повишили с 0,6% през ноември при предвиждания за ръст от 0,2%.

Американският лек петрол се повиши с 0,8% до 93,84 за барел, а петролът тип Брент отстъпи с 0,2% до ниво от 111,68 долара. Златото нарасна с 1,1% до 1 673 долара за тройунция, а среброто - с 1,8% до 30,80 долара. Еврото поскъпна с 1,5% до ниво от 1,3254 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се покачи с 0,03 процентни пункта до 1,90%.

Акциите на Tiffany спаднаха с 4,5%, след като компанията за луксозни стоки обяви, че продажбите ѝ в разработените магазини през празничния период са останали без промяна на годишна база, оставайки под собствените ѝ очаквания, и добави, че печалбата за финансовата ѝ година ще бъде близо до долния край на досега посочения диапазон.

Книжата на Ford поскъпнаха с 2,7%, след като от автопроизводителя обявиха, че удвояват тримесечния си дивидент до 10 цента на акция, при това само 9 месеца, след като обявиха първо плащане на дивидент от близо 5 години.

Facebook се повиши с 2,3%, след като социалната мрежа отправи мистериозна покана за презентация през следващата седмица. Акциите на Apple се повишиха с 1,2%. Главният изпълнителен директор Тим Кук и председателят на China Mobile са обсъждали в Шанхай сътрудничеството между двете компании, което породи надежда, че най-сетне може да се стигне до сделка за предлагането на iPhone от китайския телеком. Microsoft се понижи с 0,9%, след като Morgan Stanley понижи препоръката си за акциите на софтуерния гигант от над средно портфейлно тегло до средно, цитирайки разочарование относно Windows 8, както и слабия пазар на компютри.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:15 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още