fallback

Понижения на американските борси в началото на сезона на отчетите*

Инвеститорите предпочитат да изчакат резултатите на Alcoa, които ще бъдат публикувани след края на сесията

18:22 | 08.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси търпят умерени понижения в началото на днешната сесия на фона на започналия сезон на отчетите, като инвеститорите очакват резултатите на първата голяма компания – Alcoa, които ще бъдат публикувани след затварянето на пазарите, съобщи CNBC.

Прогнозите на анализатори, анкетирани от Ройтерс, са компанията да обяви печалба от 6 цента на акция при приходи от 5,6 млрд. долара.

Dow Jones губи 0,45% до 13 324,48 пункта, воден от акциите на Verizon, които поевтиняват с 1,5% до 43,50 долара, и тези на AT&T, понижаващи стойността си с 1,4% до 34,45 долара, въпреки обявената информация, че компанията е продала над 10 млн. смартфона през четвъртото тримесечие на 2012 г.

Индексът Standard & Poor's 500 отстъпва с 0,58% до 1 453,36 пункта, като сред ключовите му подсектори телекомуникационните компании са начело на губещите, докато тези от сектора на здравеопазването успяват да удържат малки печалби. Nasdaq Composite изтрива 0,54% до 3 082,09 пункта.

Доверието на дребния бизнес е останало до голяма степен без промяна през декември, като собствениците очакват условията за бизнес да се влошат през следващите 6 месеца, става ясно от проучване на американската Национална федерация на независимия бизнес. Данните за условията за бизнес от декември са най-ниските от март 2010 г.

Акциите на Yum Brands губят 4,4% от стойността си до 64,88 долара, след като компанията съобщи, че продажбите в Китай ще се свият повече от очакваното заради правителствената проверка за доставката на птиче месо от страната.

Пазарната капитализация на Monsanto обаче нараства с 2,7% до 98,50 долара за акция, след като биотехнологичната компания повиши прогнозата си за печалбата за финансовата 2013 г. и обяви по-добри от очакваното тримесечни резултати.

Акциите на Sears Holdings поевтиняват с 6,4% до 40 долара след новината, че главният изпълнителен директор на компанията Луис Д`Амброзио ще се оттегли и ще бъде заменен от председателя на борда на директорите Едуард Лампърт.

Пазарната капитализация на Apple остава почти без промяна при 524 долара за акция, след като DigiTimes съобщи, че технологичният гигант планира да започне произвоството на евтин iPhone за развиващите се пазари през втората половина на годината, който ще бъде с по-голям екран и нов дизайн.

*Актуално към 17,40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:00 | 28.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още