fallback

Wall Street загърби устрема*

Тази седмица търговията ще е подвластна на корпоративните отчети

18:18 | 07.01.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Със спадове на индексите започна първата за тази седмица сесия на Wall Street. Малко повече от час след началото на търговията индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,35% до 13 388 пункта, по-широкият индекс S&P 500 добавя 0,37% до 1 461 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq отписа 0,21% до 3 095 пункта.

Акциите на Illumina Inc. се понижиха с над 8 на сто, след като от Roche Holding AG съобщиха, че са се оттеглили от преговорите за закупуване на американската генетична компания, предаде Bloomberg.

Книжата на Applied Materials Inc изтриха над 3 на сто, след като JPMorgan Chase & Co. понижи рейтинга на най-големия производител на оборудване за производство на чипове в света.

Сред губещите в началото на сесията се наредиха още акциите на Yahoo! Inc., Apple Inc. и други.

Сред печелившите се наредиха книжата на Amazon.com Inc., Walgreen Co. и други.

Агенцията припомня, че индексът на 500-те големи компании достигна най-високо ниво от 2007 г., след като излязоха добри данни за заетостта и пазара на труда в САЩ. „Изминахме дълъг път за много кратко време“, коментира в тази връзка Том Уърт, старши инвестиционен стратег в Chemung Canal Trust Co.

Той потвърждава, че през тази седмица пазарните участници ще са подвластни на корпоративните отчети.

Неофициално сезонът на отчетите в САЩ ще започне с резултатите на Alcoa Inc., които ще бъдат публикувани утре след края на сесията. До края на седмицата ще бъдат публикувани и отчетите на Wells Fargo & Co, IHS Inc, Monsanto Co и други.

* Актуално към 17.35 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още