fallback

Денис Гартмън: Стратегията тази година е да се купуват акции и злато

Това се налага от агресивната парична политика на монетарните власти, казва пазарният анализатор

20:05 | 03.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Сделката, която политиците в САЩ най-сетне постигнаха за избягване на „фискалната пропаст” в крайна сметка ще се окаже положителна за американския фондов пазар и инвеститорите трябва да се насочат към акциите, пише Дeнис Гартмън в своя бюлетин. 

„Това беше много неприятно законодателно действие, което трябваше да бъде прието и сега вече можем да го оставим зад гърба си за известно време”, коментира той пред CNBC.

Гартмън посочва, че новата година често започва с подем на борсата заради увеличените капиталови потоци към нея. Според него инвеститорите трябва да се възползват от подценения пазар на акции, като се изтеглят от относително надценения облигационен пазар.

По думите му корпоративният сектор вероятно е в най-добрата си форма от десетилетия и икономиката ще се представи добре, ако глобалната среда е стабилна.

„Акциите все още са наистина евтини”, казва той, но добавя известна доза предпазливост относно темпа на борсовия ръст.

Гартмън, който е известен с „бичата” си нагласа спрямо златото, препоръчва да се инвестират 5-10% от портфейла в ценния метал.

„Стратегията за тази година е покупката на акции и злато. Златото просто е вид различна валута”, изтъква анализаторът.

”Не виждам противоречие в това да се залага едновременно на акции и злато, защото това се налага от агресивната парична политика на монетарните власти, при която и двата актива ще поскъпват.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:01 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още