fallback

Санди ще струва на Lloyd's 2,5 млрд. долара

Компанията остава финансово стабилна, тъй като общата ни експозиция не надхвърля сценариите, за които сме подготвени, се посочва в изявление на застрахователя

21:14 | 19.12.12 г.

Американският флаг се развява над разрушен от урагана Санди дом в Стейтън Айлънд, Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Базираната в Лондон Lloyd's обяви, че очаква да изплати застрахователни полици за между 2 млрд. и 2,5 млрд. долара за щети, причинени от урагана Санди по Източното крайбрежие на САЩ, съобщава BBC.

Lloyd's посочва, че прогнозата на компанията е в унисон с предвижданите за сектора загуби от между 20 млрд. и 25 млрд. долара.

Санди уби 132 души, когато връхлетя Източното крайбрежие на САЩ на 29 октомври тази година.

Това се очаква да се окаже вторият най-скъпо струващ на застрахователите ураган след Катрин през 2005 г.

Ураганът причини хаос, наводнявайки нюйоркското метро и нарушавайки електроснабдяването.

Въпреки това компанията, която представлява около 80 застрахователни синдиката, заяви, че пазарът може да се справи със заявените искове по застрахователните полици.

„Както винаги наш приоритет е да покрием валидните искове, колкото може по-бързо и да помогнем на общностите в Северна Америка и Карибите, които бяха засегнати от Санди, отново да си стъпят на краката“, казва изпълнителният директор на Lloyd's Ричард Уард.

„Lloyd's остава финансово стабилен и въпреки че исковете от последния ураган вероятно ще продължат да пристигат още известно време, общата ни експозиция не надхвърля сценариите, за които сме подготвени“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още