fallback

Акциите на Apple и бюджетните преговори в САЩ притиснаха Wall Street

Пазарните участници остават предпазливи

23:17 | 14.12.12 г.

С понижения приключиха индексите на Wall Street в днешната сесия.

В края на търговията Dow Jones отбеляза спад от 0,27% до 13 135 пункта, S&P 500 се понижи с 0,38% до 1 414 пункта, а Nasdaq изтри 0,71% до 2 971 пункта.

И днес инвеститорите останаха предпазливи заради бюджетните преговори в САЩ и игнорираха добрите данни за производствения сектор в САЩ и Китай.

“Шансовете за един вид голяма сделка във Вашингтон значително намаляват с течение на времето”, коментира пред Bloomberg Ерик Тийл, главен инвестиционен стратег във First Citizens Bancshares.

Най-значителни понижения в днешната серия регистрираха технологичните акции, които се оказаха под силен натиск заради поевтиняването на книжата на Apple.

Лотовете изгубиха близо 4 на сто, след като UBS занижи прогнозата си за цените на позицията, както и за печалбите на компанията през следващите 2 години.

Банката мотивира негативната си оценка със спадащото производство на iPhone и допълни, че продажбите на iPhone 5 в Китай вероятно няма да оправдаят очакванията.

Отделно беше понижена и прогнозата на финансовата институция за доставките на iPhone през първото тримесечие на 2013 г.

Засилват се и опасенията, че господството на Apple на пазара е заплашено от конкурентите на компанията Google и Nokia.

През последните две седмици акциите на Apple изтриха близо 27% от стойността си, посочва CNBC. Това постави под натиск технологичните книжа, като лотовете на Jabil, Qualcomm и Skyworks също рязко поевтиняха.

Сред губещите се наредиха и акциите на Facebook. Днес беше вдигната забраната за продажбата на последните 156 млн. акции на компанията и инвеститорите се отдръпнаха от социалната мрежа заради очакването предлагането на ценни книги да се засили.

Акциите на Best Buy също се наредиха сред най-губещите в днешната сесия, докато сред печелившите попаднаха книжата на Adobe Systems, General Electric и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:01 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още