fallback

Бюджетните преговори в САЩ продължават да тежат на Wall Street*

Акциите на Apple поевтиняват с над 3 на сто в началото на сесията, след като UBS понижи оценката си за книжата

17:59 | 14.12.12 г.

Със спадове на акциите започна днешната сесия на Wall Street, след като бюджетните преговори в САЩ и понижението на книжата на Apple надделяха над по-добрите макроикономически данни от Китай, предаде Bloomberg.

Близо час след началото на сесията Dow Jones единствен отбелязва минимален ръст от 0,09% до 13 180 пункта, докато S&P 500 регистрира понижение от 0,17% до 1 416 пункта, а Nasdaq отбелязва спад от 0,51% до 2 977 пункта.

Акциите на Apple поевтиняха с над 3 на сто, след като UBS занижи оценката си за цената на книжата, както и прогнозите за печалбите на компанията през 2013 и 2014 г.

Същевременно пазарните участници продължават да са предпазливи заради течащите бюджетни преговори в САЩ.

“Има допълнителни факти в подкрепа на “мекото приземяване” на китайската икономика и това е добра новина за пазарите. Инвеститорите обаче все още се страхуват от фискалната пропаст”, коментира пред информационната агенция Майкъл Строс от Commonfund.

Вчера президентът на САЩ Барак Обама и лидерът на републиканците в Камарата на представителите Джон Бейнър се срещнаха за трети път, но и този път срещата им приключи без конкретен резултат.

Обама настоява да бъдат повишени данъците за най-богатите американци и не е склонен да приеме контрапредложението на републиканците, което предвижда данъчните облекчения за заможните в Щатите да останат в сила.

* Актуално към 17.20 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:40 | 17.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още