fallback

Републиканци и демократи в нова словесна схватка за фискалната пропаст

Председателят на Камарата на представителите обвини Белия дом, че преднамерено тласка САЩ към ръба на пропастта

21:27 | 07.12.12 г. 2

Председателят на Камарата на представителите - републиканецът Джон Бонър, и лидерът на демократичното малцинство в Камарата Нанси Пелоси, влязоха в словесна схватка за фискалната пропаст, пред която се изправят САЩ, съобщи MarketWatch.

Бонър обвини Белия дом, че е приел “преднамерена стратегия за бавното приближаване на американската икономика към пропастта”.

Пелоси отхвърли обвиненията и каза, че републиканците не са приели законопроект, с който действащите от времето на Джордж Буш младши данъчни облекчения за богатите американци са щели да се разпрострат върху 98% от населението на страната.

Бонър коментира, че няма никакъв прогрес в преговорите между демократите и републиканците по бюджетните проблеми на САЩ.

“Четири дни, след като предложихме план за избягването на фискалната пропаст, Белият дом все още не е излязъл с контрапредложение и тласка страната към пропастта и нова рецесия”, посочи той.

Председателят на Камарата на представителите за пореден път посочи, че повишаването на данъците ще засегне тежко дребния бизнес и няма да помогне на американската икономика.

Той за пореден път изрази и несъгласието си да бъдат завишени данъчните ставки за американците с най-високи доходи.

От месеци обаче президентът на САЩ Барак Обама предупреждава, че няма да приеме сделка за бюджета, ако републиканците не се съгласят на по-високо данъчно облагане за богатите домакинства в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още