fallback

Отчитат забавяне на производствения сектор в САЩ

Икономическият ръст през последните месеци остава бавен, посочва се в Бежовата книга

22:40 | 28.11.12 г. 7

Забавяне на производството и растеж на бавни обороти – така Федералният резерв на САЩ описва икономиката на страната в последния доклад на регионалните банки (Бежовата книга).

Степента на слабост в производството е по-песимистично описана, отколкото в последните доклади за стоките за дълготрайна употреба и промишленото производство, съобщава MarketWatch.

Седем от 12-те регионални Федерални резерва съобщават за отслабване на производствения сектор. Пет от регионалните институции обвиняват бавните преговори за преодоляването на фискалната пропаст за забавянето, а в региона на Ню Йорк, Бостън и Филаделфия проблемите идват от урагана Санди, който удари североизточното крайбрежие на САЩ.

Сред най-засегнатите индустрии са информационните технологии, производството на авточасти и на тежко оборудване. Сравнително добре се представят производството на космическа и авиационна техника и на стомана.

В доклада се посочва, че икономическият ръст през последните месеци остава бавен. С умерени темпове нарастват потребителските разходи, а търговците на дребно са оптимистично настроени за продажбите около предстоящите празници.

Темповете на разкриване на нови работни места и наемане на работна ръка в САЩ обаче остават слаби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още