fallback

Еуфория на Wall Street

Добрите данни за американската икономика подобриха настроенията на инвеститорите

22:27 | 01.11.12 г.

С ръстове на индексите от по над 1% приключи днешната сесия на Wall Street.

Dow Jones се повиши с 1,04% до 13 233 пункта, S&P 500 добави 1,12% до 1 428 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 1,44% до 3 020 пункта.

С изключение на компаниите за комунални услуги, всички индустриални групи в състава на S&P 500 отбелязаха повишения в днешната сесия, пише Bloomberg.

Сред печелившите в днешната сесия се наредиха акциите на Caterpillar Inc., Microsoft Corp., Bank of America Corp., Visa, Macy’s и други.

По-добрите от очакваното макроикономически данни от САЩ повишиха настроенията на пазарните участници.

“Едно от основните опасения на инвеститорите е забавянето на растежа. Данните всъщност казват, че забавянето на практика е спряло и темповете на растеж са се стабилизирали”, коментира пред информационната агенция Марк Фрийман от Westwood Holdings Group.

Статистиката на Institute for Supply Management сочи, че през октомври производственият сектор в САЩ се е разширил, а от Conference Board съобщиха, че е регистриран ръст на потребителското доверие за същия месец.

Същевременно от консултантската компания ADP съобщиха, че частният сектор е разкрил 58 хил. нови работни места през миналия месец. Американското трудово министерство пък отчете, че по-малко американци са поискали помощи при безработица през миналата седмица.

Утре трудовото министерство на САЩ ще обяви данните за пазара на труда и безработицата през октомври. Икономисти прогнозират, че нивото на безработицата ще се покачи леко от 7,8%, колкото беше през септември, до 7,9%. Експерти очакват статистиката да покаже, че през миналия месец са били създадени 125 хил. работни места.

Този доклад е и последният преди изборите в Щатите, които ще се проведат на 6 ноември, тъй като състоянието на пазара на труда е една от основните теми за дебат между кандидат-президентите на Америка Барак Обама и Мит Ромни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:18 | 25.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още