fallback

Акциите на Wall Street с най-голям спад от юни

По-слабите от очакваното корпоративни отчети отблъснаха инвеститорите

23:17 | 19.10.12 г.

Американските акции отбелязаха най-големия си спад от юни заради по-слабите от очакваното корпоративни отчети, предаде Bloomberg.

В края на сесията Dow Jones се понижи с 1,51% до 13 344 пункта, S&P 500 отписа 1,67% до 1 433 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 2,18% до 3 006 пункта.

Пазарната капитализация на Microsoft изтри близо 3 процента, след като печалбата на технологичния гигант не оправда очакванията на анализаторите.

По същите причини акциите на General Electric изгубиха над 3 на сто.

“Пазарните участници очакваха позитивни отчети, но бяха изненадани. Освен това има го и усещането, че проблемите в Европа се задълбочават”, коментира пред агенцията Куинси Кросби, пазарен стратег от Prudential Financial Inc.

Инвеститорите реагираха и на новината, че лидерите на еврозоната така и не придвижиха напред въпроса с директната рекапитализация на затруднените банки с пари от постоянния спасителен фонд, въпреки че постигнаха компромисно споразумение за банковия надзор.

Липсата на решение за директната рекапитализация на банките пряко засяга Испания, тъй като правителството на страната се чувства все по-притиснато да търси пълен спасителен пакет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:17 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още