fallback

Wall Street реагира колебливо на изненадващ ръст на потребителското доверие

Данните за потребителското доверие през октомври дадоха импулс на търговията, който обаче не се оказа достатъчен, за да задържи индексите на зелено

18:53 | 12.10.12 г.

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси стартираха последната сесия за седмицата колебливо, въпреки че потребителското доверие през октомври неочаквано се повиши, а печалбите на J.P. Morgan Chase & Co. потвърдиха възстановяването на пазара на недвижими имоти в страната, пише MarketWatch.

„Подобен старт на сезона на отчетите помага“, казва Бил Стоун, инвестиционен стратег на PNC Asset Management Group.

След известно повишение в самото начало на сесията *Dow Jones Industrial Average се търгува почти без промяна около 13329 пункта при ръст от 0,02%.

S&P 500 изгуби 0,27% до 1429 пункта, докато Nasdaq Composite се раздели с 0,15% до 3045 пункта.

Данните за потребителското доверие в САЩ през октомври първоначално дадоха импулс на търговията. Индексът на Университета в Мичиган и Thomson Reuters се повиши до 83,1 пункта от 78,3 пункта през септември.

На теория потребителското доверие означава и по-високо потребление“, коментира Марк Лучини, главен инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott.

Също днес печалбата на J.P. Morgan за третото тримесечие изненада приятно анализаторите, разкривайки по-високи приходи от ипотечните операции на банката.

„Възстановяването на пазара на недвижими имоти продължава, Джейми Даймън ни каза поне това“, коментира Лучини, визирайки изпълнителния директор на банката.

В същото време акциите на Wells Fargo & Co. се понижиха, след като банката отчете приходи, които се оказаха по-слаби от очакваното.

*Актуално към 18:30!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:54 | 12.10.12 г.
fallback