fallback

Авторът на "Богат татко, беден татко" по пътя към банкрута

"Гуруто на личните финанси" Робърт Кийосаки обедня с 24 млн. долара след изгубено дело

15:40 | 12.10.12 г. 10
Автор - снимка
Редактор

Робърт Кийосаки, автор на серията бестселъри „Богат татко, беден татко", е внесъл иск за защита от банкрут по глава 7, след като загуби близо 24 млн. долара по дело, заведено срещу него от онлайн платформата за обучение The Learning Anex, съобщи Bloomberg.

Платформата бе един от първите поддръжници и помощници на Кийосаки. The Leading Anex беше отговорна за големия успех на автора, като организира стотиците му публични изяви и семинари, посветени на личностното израстване и най-вече - на лесното и бързо забогатяване.

Но славата и известността явно са главозамаяли Кийосаки през годините, защото той никога не платил подобаващия дял на The Learning Anex, за който са се били споразумели двете страни предварително.

За това потвърждава и създателят на онлайн платформата Бил Занкър.

„Опра Уинфри повярва в Робърт. Той сам повярва в себе си. Но въпреки това не спази обещанието си към нас“, коментира Занкър.

През април компанията на Кийосаки, която носи името Rich Global, бе осъдена да плати близо 24 млн. долара. Решението на законодателните органи на САЩ принуди създателя на „Богат татко, беден татко“ да внесе иск за корпоративен банкрут през август.

Въпреки бурята,надвиснала над репутацията на „финансовия гуру“, неговият портфейл няма да усети сериозно загубата от 24 млн. долара.

Според класация на световното финансово издание Forbes състоянието на  Кийосаки е на стойност над 80 млн. долара. Но това не е всичко - освен Rich Global това той контролира още няколко компании.

Първата книга на писателя излезе на пазара през 1994 г. От тогава насам Кийосаки е написал още 10 книги, посветени на това как да бъдем богати.

„Богат татко, беден татко“ се превърна в невиждан успех, когато нейният автор влезе в студиото на най-гледаното телевизионно предаване в прайм тайма в САЩ.

Телевизионните му изяви му помогнаха да достигне до домовете и сърцата на много хора по света, които се припознаха в него и повярваха на описаната в книгите му идеология, завършва Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:40 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още