fallback

Минимални повишения на Wall Street в началото на сесията*

Инвеститорите претеглят поредица от по-добри от очакваното данни за САЩ срещу опасенията за глобалното икономическо забавяне

18:41 | 03.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Основните американски индекси регистрират минимални повишения в началото на волатилна сесия, докато инвеститорите претеглят поредица от по-добри от очакваното макроикономически данни срещу опасенията за глобалното забавяне, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,09% до 13 494,89 пункта, като акциите на Hewlett-Packard, поскъпващи с 0,5% до 17,21 долара, водят печелившите в индекса, докато тези на Chevron, понижаващи стойността си с 0,8% до 116,97 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето му.

Standard & Poor's 500 се повишава с 0,1% до 1 447,58 пункта начело с акциите на технологичните компании, докато тези на енергийните компании го теглят надолу. Nasdaq Composite прибя 0,3% до 3 128,18 пункта.

Секторът на услугите в САЩ през септември се е разширил доста над очакванията, като отразяващият го индекс на  Института за управление на доставките е достигнал 55,1 пункта при 53,7 пункта през август. Очакванията на анализаторите бяха за понижаване на показателя до 53,2 пункта.

Разкритите нови работни места в частния сектор пък са се увеличили със 162 000 през миналия месец, докато предварителните прогнози бяха за свиването им до 145 000 от коригираните в посока на понижение 189 000 през август.

„Колкото и да е приятно да видят увеличение на работните места в частния сектор, трейдърите са наясно, че данните рядко съвпадат с предстоящия в петък доклад за заетостта“, заяви Тод Шьонбъргър, управляващ директор в The BlackBay Group. „Въпреки това трейдърите ще бъдат по-склонни да простят разочароващи данни в петък заради последните действия на Бен Бернанке и Фед“, добави той, визирайки американския Федерален резерв.

Акциите на Kraft Foods Group, подразделение на Kraft Foods, прибавят 1,7% към стойността си до 46,19 долара, след като в началото на търговската сесия поскъпнаха до 56,54 долара, а трейдъри заподозряха евентуални проблеми с изчислителния алгоритъм и грешки при сделки. От борсата Nasdaq обявиха, че са отменили някои сделки на нива над 47,82 долара за акция и разследват евентуални погрешни транзакции.

Пазарната капитализация на US Airways нараства с 4,8% до 11,41 долара, след като компанията обяви по-добър от очаквания трафик през септември и ръст в сегмента за Латинска Америка и на вътрешния пазар.

Акциите на Best Buy повишават стойността си с 2,7% до 17,42 долара, след като Ройтерс съобщи, че основателят на веригата магазини за потребителска електроника Рихард Шулце и най-малко четири компании за дялови инвестиции проучват книжата на компанията, което може да доведе до изкупуването ѝ при цена над 11 млрд. долара.

Пазарната капитализация на  Monsanto обаче намалява с 3% до 87,81 долара за акция, след като тя обяви загуба за четвъртото тримесечие на финансовата си година, което по традиция е слабо, тъй като тогава фермерите прибират реколтата.

Акциите на LifeLock губят 3,1% от стойността си до 8,72 долара по време на дебюта си на New York Stock Exchange, дори след като компанията оцени акциите си по време на първичното публично предлагане на 9 долара – под долната граница на първоначално определения диапазон.

*Актуално към 17,50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:33 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още