fallback

Бизнес активността в САЩ се понижи за първи път от 2009 г.

Несигурността около фискалната политика на Вашингтон и слабите данни от Европа и Китай карат компаниите да отлагат експанзията си

10:50 | 29.09.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Бизнес активността в САЩ неочаквано отслабна през септември за първи път от 3 години – поредният сигнал, че производството няма да подкрепи икономическото възстановяване според очакванията, пише Bloomberg.

Институтът за управление на доставките в Чикаго обяви вчера, че барометърът на бизнес активността се е понижил до 49,7 пункта през септември от 53 пункта през август. Икономисти, участвали в проучване на Bloomberg, прогнозираха, че индексът ще се понижи до 52,8. Ако индексът е под 50, това означава, че бизнес активността отслабва.

Несигурността около фискалната политика на Вашингтон и слабите данни от Европа и Китай карат компаниите да отлагат плановете си за ускоряване на производството.

Песимистичните перспективи за растежа накараха Федералния резерв (Фед) да обяви нов кръг вливане на ликвидност по-рано този месец.

„Общият елемент е загубата на доверие. Наближаваме и края на годината, когато ще станем свидетели на развръзката около спора за фискалната политика“, казва Уард Маккарти, главен икономист на Jefferies & Co. Inc. в Ню Йорк. „Бизнесът понижава разходите си за инвестиции“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:07 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още