fallback

Индексите на Wall Street започнаха сесията със спадове*

Инвеститорите очакват още новини за банковия сектор в Испания

17:54 | 28.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Със спадове се движат индексите на Wall Street близо час след началото на сесията, след като стана ясно, че бизнес активността в САЩ през септември е регистрирала неочакван спад, предаде Bloomberg.

Dow Jones се понижава с 0,65% до 13 398 пункта, S&P 500 изтрива 0,56% до 1 439 пункта, а Nasdaq регистрира спад от 0,47% до 3 122 пункта.

Инвеститорите отново обърнаха поглед към Испания и очакват днес да стане ясно колко точно средства ще са необходими за рекапитализирането на банките в страната.

Все още се очаква испанското правителство да оповести резултатите от стрес тестовете, проведени в 14 финансови институции. Така ще се положи основата на създаването на т. нар. „лоша“ банка, в която ще се акумулират проблемните активи на банките, свързани със сринатия сектор на имотите.

Междувременно данни на Institute for Supply Management показаха, че през август потребителските разходи в САЩ, коригирани с инфлацията, са отбелязали незначителен растеж, което се тълкува като знак за забавянето на икономическия растеж в страната.

Освен това, заради по-бавния ръст на заплатите, рязко са се свили спестяванията на американците през последните два месеца, съобщи MarketWatch. Това поражда опасения за ръста на потребителските разходи през следващите месеци.

Експерти посочват, че ръстът на потребителските разходи в Щатите през август се дължи и на по-високите цени на горивата. Отделно бензиностанциите в страната съобщиха, че продажбите им през миналия месец са нараснали с най-бърз темп от около три години насам.

* Актуално към 17.10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:17 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още