fallback

Очакванията на много компании от S&P 500 се разминават с прогнозите

Предвижда се печалбите на фирмите с най-голяма капитализация в САЩ да спаднат през третото тримесечие за първи път от четири години

10:54 | 22.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

С пресъхването на приходите и все по-ограничения потенциал за съкращаване на разходите, перспективите пред корпоративна Америка за третото тримесечие изглеждат мрачни, пише MarketWatch.

До момента 103 компании от индекса S&P 500 са обявили предвижданията си за текущото тримесечие, като 80% от тях сочат по-ниски резултати от очакванията на Wall Street, според Джон Бътърс, старши анализатор във FactSet.

Това е най-негативната перспектива, откакто FactSet започва да следи тази статистика през първото тримесечие на 2006 г. Данните не вещаят нищо добро за фондовия пазар, който е на няколкогодишен връх, а скоро ще изпита допълнителна волатилност с приближаването на президентските избори през ноември и фискалните предизвикателства пред САЩ през януари. Очаква се компаниите от S&P 500 да отчетат 2,7% спад в печалбите си за третото тримесечие на годишна база, което ще е прецедент за последните четири години, добавя Бътърс. В началото на тримесечието анализаторите предвиждаха ръст от 1,9%.

Смята се, че финансовите компании ще се представят най-добре на фона на загубите им от миналата година. За сектора се очаква ръст на печалбата от 9,9%. Най-голям спад се очаква в енергийния сектор (-21,5%) и сектора на материалите (-20,1%).

Приходите на компаниите от индекса за тримесечието се очаква да се повишат с минималните 0,1% на годишна база, като отново се очакват спадове при енергията (-16,3%) и материалите (-2,8%), според FactSet.

До голяма степен липсата на растеж в корпоративните приходи се дължи на слабата европейска икономика, по-неблагоприятните валутни курсове и пониженият растеж на развиващи се икономики като Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:13 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още