fallback

Hertz придобива Dollar Thrifty за 2,3 млрд. долара

След близо две години борба сделката е факт при цена, двойно по-голяма от първоначално предложената

11:02 | 27.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Компанията за отдаване на автомобили под наем Hertz Global Holdings обяви, че купува американския си конкурент Dollar Thrifty Automotive Group. Сумата на сделката е 2,3 млрд. долара, а новината слага край на продължилата повече от две години борба за придобиване, пише Ройтерс.

Hertz, която е втора по пазарен дял в сектора в САЩ, беше в битка с третия на пазара – Avis, за придобиването на Dollar Thrifty. И двете компании отправиха множество оферти, но до този момент те бяха блокирани заради несъгласие с предлаганите цени.

Сделката ще бъде сключена при цена 87,50 долара за акция, платими в брой. Това е премия от 8 на сто спрямо цената на затваряне на борсата в петък, когато една акция на Dollar Thrifty струваше 81 долара.

Офертата е и далеч над цената от 1,2 млрд. долара, предложена от Hertz при първоначалното предложение от април 2010 година.

Dollar Thrifty бе последната цел за придобиване в сектора на автомобилите под наем, който се консолидира във все по-голяма степен. По-рано този месец ръководството на компанията призова Hertz да приключи с опитите за придобиване, като или се откаже от такова, или предложи нова оферта.

Очакванията на Hertz са след придобиването разходите на компанията да се свият с поне 160 млн. долара на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:07 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още