fallback

Денис Гартман бяга от фондовия пазар

Наречете го обаче интуиция или каквото искате, но нашето желание е на този етап да се оттеглим и да наблюдаваме, коментира издателят на Gartman Letter

11:34 | 25.08.12 г. 9
Автор - снимка
Създател

Ветеранът на хедж фонд индустрията Денис Гартмън. Снимка: Ройтерс

Докато много анализатори на Wall Street повишават прогнозите си за рисковите активи, ветеранът на хедж фонд индустрията Денис Гартмън закрива позициите си в акции, пише CNBC.

Гартмън, който издава Gartman Letter, заяви в петък, че е закрил и последните си дълги позиции в акции.

През последните седмици компании като Piper Jaffray и JPMorgan повишиха очакванията си за Standard & Poor's 500, който според Гартмън е уязвим заради проблемите, съпътстващи глобалната икономика и понижаващата се вероятност Федералният резерв (Фед) да предприеме нов кръг вливане на ликвидност.

„Да ние разбираме, че настроението на пазара се променя и също така разбираме, че през следващите седмици може да изглеждаме глупаво за това, че стоим настрана“, коментира анализаторът.

„Наречете го обаче интуиция или каквото искате, но нашето желание е на този етап да се оттеглим и да наблюдаваме“.

Инвеститорът изтъква, че индекс, който неговата компания използва при пазарната си оценка се е понижил с 0,8% само в петък.

Според Гартмън нов кръг вливане на ликвидност от страна на Фед не е толкова вероятен, колкото твърдят някои пазарни участници.

Той цитира президента на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард, който по-рано тази седмица заяви, че икономиката нараства бавно, но достатъчно, за да не се налага централната банка да печата още пари.

Гартман изтъква и влошените перспективи пред китайската икономика, които оказват натиск върху стоманопроизводителите и компаниите за добив на метали и суровини като цяло.

„Стоманената индустрия в Китай е пълна катастрофа и акциите в сектора колабират“, коментира той.

„Стоманата е просто нещо, но е показателна за състоянието на глобалната икономика. Ние ще заложим на нея отново в не толкова далечно бъдеще. Точно сега обаче ще останем настрани“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:23 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още