fallback

Сорос увеличава участието си в Wal-Mart и Facebook

Инвеститорът е елиминирал позициите си в J.P. Morgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc. и Wells Fargo & Co.

18:34 | 15.08.12 г.

Милиардерът инвеститор Джордж Сорос. Снимка: Ройтерс

Soros Fund Management LLC на милиардерът инвеститор Джордж Сорос обяви, че през второто тримесечие е придобил нови дялове в търговската верига Wal-Mart Stores Inc. и социалната мрежа Facebook Inc. като в същото време е елиминирал позициите си в J.P. Morgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc. и Citigroup Inc., съобщава MarketWatch.

Нашумялият инвеститор, който навремето определяше златото като „най-големия инвестиционен балон“, също така е удвоил активите си в SPDR Gold Trust – най-големият златен борсово търгуван фонд в света. Към 30 юни активите в злато на милиардера са възлизали на 137,3 млн. долара.

Wal-Mart заема третата по големина позиция в инвестиционния портфейл на Сорос. Сега милиардерът притежава 4,8 милиона акции на компанията на стойност 337 млн. долара.

Сорос е придобил и 341 хил. акции на Facebook, оценени в края на тримесечието на 10,6 млн. долара. Оттогава акциите на социалната мрежа са изгубили 34% от стойността си поради опасения за растежа на приходите.

Преди да обяви, че е елиминирал позициите си в някои от най-големите американски банки, в края на второто тримесечие Сорос е притежавал 606,4 хил. акции на J.P. Morgan плюс call опции за още 95 хил., 120 хил акции на Goldman Sachs, 537 хил. акции на Wells Fargo & Co. и 420 хил. акции на Citigroup.

Като цяло през първото тримесечие активите на Сорос са се увеличили до 6,9 млрд. долара от 6,8 млрд. долара.

Сорос е увеличил и дела си в щатския конгломерат General Electric Co. до 8,6 млн. акции от 1,3 млн. през първото тримесечие. Позицията му в GE се оценява на 179 млн. долара.

Американските инвеститори, управляващи активи за над 100 млн. долара, са длъжни да разкриват инвестиционните си позиции в рамките на месец и половина след края на всяко тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още